Niet te bescheiden a.u.b.

Power

Power

Ik had eens een oudere collega die steeds zei: “je baas moet weten wat je doet”. Ik ben het nooit vergeten en vond toen ook al wel dat er waarheid in zat. Hoe lang zou dit geleden zijn? Ik weet het niet precies, in ieder geval had ik nog veel meer haren dan nu, dus ja, echt lang geleden. Enkele dagen geleden schoot het plotseling weer door mijn hoofd toen ik een interessant artikel las.
Denk dus vooral niet dat ik het allemaal zelf bedacht heb, nee het is Jeffrey Pfeffer, de schrijver van “Power: why some people have it and others don’t”.

Het artikel poneerde enkele interessante stellingen: “what matters is not so much what you do, but what people think you have done”. Die raakte me onmiddellijk, hoewel het misschien ook wel een stelling is die volstrekt verkeerd opgevat kan worden. Staat hier dan eigenlijk dat het belangrijker is een goede show op te voeren ook al bak je er inhoudelijk niets van? Mijn mening hou je nog even tegoed.

“Don’t assume that anyone — your boss, your peer, or your subordinate — knows the good work you are doing. They are all probably focused on their own jobs and concerns. Do things to let them know”. Kijk hier komt die oude uitspraak van het begin weer terug. En nog een: “When it comes to job performance, be it in politics or in a company, perception becomes reality”.

Ik vind dit allemaal heel treffend maar ik ga toch eerst even die mogelijk verkeerde opvatting behandelen. Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk toch de kwaliteit van jouw werk, als die niet goed is zul je het nooit ver schoppen. Als jij dan je show opvoert om andere mensen te laten denken dat het wel zo is, dan is dat in ieder geval een kort leven beschoren, altijd!! Geen discussie mogelijk wat mij betreft. Nee we nemen als uitgangspunt dat je performance top is, kijk dan nog eens naar die citaten. Er staat dus dat je het ook uit moet dragen, want als je dat niet doet, doe je jezelf zeker tekort.
Ik ga nog wat verder door te stellen dat een eenmaal bestaande perceptie van jou blijft bestaan, percepties zijn min of meer zelf onderhoudend en mensen nemen geeneens meer de moeite om zich een nieuwe mening te vormen. Ach, natuurlijk is dat nooit tot in de oneindigheid, maar het kan wat hebben dus. Er wordt veel gesproken over een goede eerste indruk maken, dat komt natuurlijk dicht in de buurt van dit onderwerp. Als de buitenwereld eenmaal een idee over jou gevormd heeft, zijn mensen geneigd nieuwe informatie in lijn te zien met de oorspronkelijke perceptie. Luister nog eens naar Jeffrey Pfeffer: “Once I know you are smart, I won’t attend as much to every little thing you do — which means you can more easily get away with being not so brilliant and I won’t notice”.

Laten we trouwens niet vergeten dat het tegengestelde ook waar is, een eenmaal gevormde negativiteit rondom jou is nauwelijks nog te herstellen. Wat mij betreft klopt dit en ik zie het alle dagen om me heen.

Het beste voorbeeld ontleen ik aan een bekende. Een topper, harde werker, serieus, levert goede dingen af maar er zijn twee problemen: er heeft zich ooit een negatief beeld van hem gevormd én hij vindt het totaal niet belangrijk wat anderen van hem vinden. Een volstrekte tegenstelling tot het hierboven gestelde. Zijn goede werk wordt niet gezien en ik kan je vertellen: het doet hem geen goed.

Naast goed werk afleveren is het dus ook zaak om dat duidelijk te maken, goed te presenteren, werken aan en onderhouden van je imago. Voor de veiligheid ga ik er nooit van uit dat het zelfonderhoudend is.

Je bent zo goed als je laatste project wordt wel eens gezegd.

Het is waar!!

Het siert de mens maar wees dus toch maar niet te bescheiden……

Geef een reactie