Je kunt beter naast je schoenen lopen

We doen allemaal wel eens iets doms, toch!?

Ja, dus ik ook. Laat ik het maar eens wereldkundig maken, maar dat is wel voor het eerst.
Ik heb het alleen nog maar in een hele kleine kring verteld en mijn collegae van toen durf ik na dit verhaal nauwelijks nog onder ogen te komen.
Mijn oom zaliger, moeders kant, was een zogenaamd “pietje precies”. ’s Avonds lagen zijn pepermuntjes voor de volgende morgen al klaar, zo’n type, erg hè. Soms voelt bloedverwantschap zelfs in de zijlijn een beetje ongemakkelijk. Want ……..zo ben ik er ook een (een beetje). En of dat allemaal niet genoeg is, ik rijd ook altijd auto op mijn sokken. Over kwetsbaar opstellen gesproken.

Enkele jaren geleden, ik werkte in Woerden, toch nog altijd 5 kwartier rijden. Ik was steeds vroeg uit de veren om files vóór zijn en dat lukt best wel als je om kwart over vijf in de auto stapt.
En….hier komt ‘ie: alles lag al klaar.
boterhammetjes gesmeerd
sleutels van de auto (alsof ik die zou vergeten)
portemonnee
telefoon
jasje
tasje
Bedankt zeer gewaarde oom!!

De rit verliep zonder bijzonderheden en dan iedere dag hetzelfde ritueel: als je er bijna bent blindelings grijpen naar de schoenen en vreemd genoeg weet je het al voor je het feitelijk constateert, ken je dat? Een eerste gedachte van geen paniek en misschien duurt het toch maar een halve seconde voor die paniek wél toeslaat. Voel je met me mee? GÉÉÉÉÉN SCHOENEN.
Denken: vergeten– stonden niet klaar—klojo– wat nu—wat zijn de opties?

1. Het is 06.40 uur, je bent in Woerden aangekomen op het parkeerterrein en loopt samen met de andere vroege-vogel-collegae naar de deur, zonder schoenen!! No way.
2. Besluiten om de gehele dag op mijn sokken te blijven lopen. Nee, dat kan ik de collegae niet aandoen
3. Schoenen lenen bij een collega, net zolang van kantoor naar kantoor tot je beet hebt, verkeerde maat, schamen, een anders zweetschoenen!! Nee, ik ben niet gek
4. Naar huis rijden, schoenen ophalen en weer terug, 2,5 à 3 uur sturen voor de boeg, nu wel met file!! Nee, dat is echt te gek
5. Ik ga naar een winkel in Woerden, eerst 2,5 uur wachten in de auto tot hij geopend is en dan op mijn sokken door de winkelstraat!! Nee, ik ga niet voor aap lopen

Ik geef het je te doen, drukke dag voor de boeg, kies maar. Ik ging voor optie 4, die met het minste gezichtsverlies. Met een ongelooflijk humeur reed ik terug naar huis en een paar honderd meter voor mijn huis zag ik de buurman op de fiets, hij was net vertrokken naar zijn werk en zag mij al weer terugkomen. Ik zag hem nog omkijken. Ik heb het hem nooit verteld trouwens. Mijn vrouw stond al buiten klaar, met de schoentjes en een grimas. Meteen rechtsomkeert en weer terug. Zo rond kwart voor 10 klonk mijn ingehouden en magere “goede morgen” door de gang.

Meer dan eens heb ik die morgen gedacht, liep ik maar naast mijn schoenen…. dan waren ze er tenminste.

Enne…. wie geeft zich nog meer bloot, ik wacht op je verhaal

Één reactie op “Je kunt beter naast je schoenen lopen

  1. Ik heb eens met twee dikke klodders scheerschuim op mijn oren in de bus gezeten naar werk. Iedereen keek me zo raar aan, ik dacht “het zal wel”..gelukkig ging ik die dag met de lift naar boven, toen zag ik het in de spiegel!

Geef een reactie