Toch jammer !!

Toch jammer!Sint-Oedenrode, december 2012
Hou je leven spannend en sukkel niet in slaap. Het spreekt mij aan.

Ik heb het formulier al gedownload, niet zonder twijfel overigens. Men zoekt naar de beste kandidaten, logisch, ik moet zeggen dat ik er wel vertrouwen in heb, zonder op te scheppen. Het is een global search. Je moet intelligent zijn, creatief, stabiel, gezond, super gemotiveerd en een enorme drive bezitten. Maar als dat alles was: aanpassingsvermogen, nieuwsgierigheid, vertrouwen en de bereidheid je helemaal te geven, allemaal broodnodig. Eenmaal geselecteerd is er geen weg meer terug. Men vraagt eigenlijk naar kistrijders, ik jat het woord even van “Dakar”, (geen lijkauto, geen vliegtuigsleper) maar je moet je eigen boontjes kunnen doppen, alles met je eigen gereedschapskist oplossen. Kom niet met een probleem als je ook niet de oplossing meebrengt, tja als dat je niet aanspreekt! Eigen belang trouwens. De company language is Engels, geen probleem vind ik, daar redden we ons prima mee.

Als we er voor kiezen dan volgt er gelukkig een lange opleiding.
Verdorie ik krijg er zin in! Een baan voor het leven, super.
Ik heb zojuist het formulier ingevuld en verstuurd. Wachten nu.

Sint-Oedenrode, maart 2013
Nog niets gehoord en…..de laatste tijd is de twijfel gegroeid.
Moet ik nog wel deze keuze maken? Reikt mijn ambitie echt zo ver?
Achter de geraniums zal ik nooit willen, maar dat kan dan ook niet meer.
Kan ik het mijn vrouw wel aandoen? Ze wil wel mee natuurlijk.

Sint-Oedenrode, 15 april 2013
De gedachte dat ik een projecten man ben overwint, ik werk graag aan iets met een kop en een staart, hoewel dat laatste ontbreekt in dit geval. Ik hoef er ook niet veel mee te verdienen, waarvoor eigenlijk? Kiezen voor een buitenlands avontuur was altijd al aantrekkelijk, maar tot nu toe kwam het niet zo ver. Het unieke is dat je niet alleen gaat, er zijn collega’s en de groep zal zich nog uitbreiden ook. Met een beetje geluk houden we er goede kennissen aan over, wat heet, vrienden voor het leven!

Sint-Oedenrode, 22 april 2013
Het wordt nou toch wel echt lang voordat ik iets hoor, maar het enthousiasme is onverminderd. Je bent er echt uit, wel veel binnen zitten, maar okay, we nemen genoeg boeken mee. Na de vermoeiende heenreis is er genoeg te doen. En…..in zekere zin kom je erg in de kijker, ik denk dat ik daar wel tegen kan.

We zullen het Nederlandse weer wel missen. Hoewel ik die koude winter toch wel graag inruil voor het nieuwe stabiele klimaat, af en toe een zandstorm dacht ik maar allez. Geen aardbevingen, ook een veilig idee. Het geeft me nu al energie!

Sint-Oedenrode, 25 april 2013
Oei, zojuist gelezen,  het is niet zeker dat onze zoons over kunnen komen! Dat is een showstopper wat ons betreft. Ik ga onmiddellijk op onderzoek uit.

Sint-Oedenrode, 27 april 2013
De droom is over…….. want wat blijkt nu, mijn vrouw kan niet mee.
Alleen gaan zou de carriere stap wel heel bijzonder maken. Ik moet even aan het idee wennen dat de horizon er plotseling anders uitziet.

Sint-Oedenrode, 29 april 2013
Ik ben er wonderwel al helemaal overheen. Ook nog steeds niets gehoord, raar maar geen punt meer. Welke idioot zou dit kunnen doen, hoe kon ik zulke “Abel Tasman dromen” hebben. Onvoorstelbaar.

Sint-Oedenrode, 1 mei 2013

Ik kan niet helemaal ontkennen dat het gevoel van jammer er ook is…….Mars One
Had ik bijna mijn vader zaliger overtroffen.

Zijn oude en tegelijk weer nieuwe werkgever sprak met plezier de woorden uit bij terugkeer van mijn vader op het nest, toen hij tijdelijk in Veghel bij een ander was gaan werken : “we zijn verder dan de Amerikanen, we hebben een man naar Mars gestuurd en hij is weer teruggekeerd”.

Pa, jij kon nog wel terug!!!!

Naschrift: Het is goed dat een blogger af en toe met zijn fantasie op de loop gaat, toch?

Geef een reactie