Het is hoog tijd ING

Enorme reorganisatieslagen bij banken. De afgelopen tijd ING veel in het nieuws, de bank zet in op digitalisering van de dienstverlening, duizenden banen verdwijnen. Winstcijfers zijn goed en toch… Ik heb te doen met degenen die dat treft en zich veilig waanden binnen zo’n mastodont.

Toch is het hoog tijd. Lees mijn persoonlijke ervaring als keiharde en veeleisende consument.Enkele maanden geleden, een zaterdagmiddag.

Redenen om te wijzigen van bank, de bank waar ik al 59 jaar klant was liet me met een onthutsend gemak gaan. We hadden helemaal geen aandeel in elkaar!
Online een nieuwe bankrelatie aangegaan, een zakelijke betaalrekening geopend, een kwartaalspaarrekening, een privé rekening en nog een beleggingsrekening. En hoewel ik het in enkele stapjes heb gedaan ben ik opgeteld denk ik een half uurtje bezig geweest. Het was voor elkaar. Oké, de cardreader moest natuurlijk met de post komen, maar ik hoor dat die binnenkort gaat verdwijnen, nieuwe techniek, mooi ben ik van dat ding af.

Ik ben niet van mijn stoel geweest, zaterdagmiddag, gefikst. Dat was kicken man
Maakt niet uit welke bank het betrof maar ik vond het wel knaB !

Wat weken daarna, juni ondertussen. Redenen om met ING ook wat te gaan doen.
De eerste minuten van online een rekening aanvragen gingen vlot, maar ai….. snel kon ik niet verder. Ik zou per post toegestuurd krijgen de bevestiging dat de rekening was geopend.
Als ik ergens een hekel aan heb…..

Na 5 dagen een brief (Oef), inderdaad: voor elkaar, ik was klant, misschien wel voor de volgende 59 jaar. Of ik dan even naar het dichtstbijzijnde ING kantoor wilde komen om de overeenkomst te tekenen, pasje, cardreader en uitleg over de rekening (Pfff) . Tsja, ik moet werken, wanneer doe ik dat dan? Ik moest trouwens naar de buurgemeente want in mijn dorp is het kantoor inmiddels gesloten.

Als een wonder vond ik ergens tijd.
Snel naar het ING kantoor waar ik op mijn beurt moest wachten, normaal toch! (Zucht)
Een uiterst vriendelijke meneer en of ik koffie lustte. Kijk, dat is toch aardig.
Een grote enveloppe werd gehaald, ik mocht hem warempel zelf openscheuren, alle geheimen werden onthuld. De niet zo verrassende uitleg over de bankrekening. “En”, zei mr. Friendly met veel trots, “we hebben ook een app meneer van den Brand. We zullen sámen even de rekening activeren op het scherm, ik weet hoe het werkt én dan zal ik u uitleggen hoe de app werkt” (Duuhhh). “Wij adviseren u een moeilijk te raden wachtwoord te kiezen, ik zal u laten zien hoe u het wachtwoord kunt wijzigen” (Klein knikje). “En de cardreader die werkt als volgt…. “U begint met de toegangscode die u wel nérgens moet opschrijven” (Geeuw).
Tenslotte werd ik nog aan de collega beleggingen voorgesteld, een aardige dame, een snel handschudden, ze was midden in een gesprek en had nu geen tijd. Snap ik hoor.

Een week later heb ik mevrouw gebeld, begin juli. Misschien toch maar eens een afspraak maken. Na 3 keer bellen kon ik ze spreken. Oei, ze was erg druk, de excuses dat ze nog niet teruggebeld had heb ik aanvaard maar de gewenste afspraak voor die week zat er niet in. En ze was nog maar 3 weken van haar vakantie verwijderd. En daarna, met nog een vakantie van mijzelf erbij (sorry), zou het verderop in september wel ergens passen. Want ook de eerst helft van september zat haar agenda al helemaal vol. En écht…. ze was er trots op het zo druk te hebben. Hoeveel tijd ik dacht nodig te hebben? (Grr..)

Maar, lieve mevrouw, je denkt toch niet dat ik meer dan 2 maanden ga wachten op jou. Ik heb iets gemompeld van dat ik later nog wel eens zou bellen. Ik heb niet meer gebeld.

Ik wil ING laten weten dat het 2016 is, ná Christus.
Dat ik geen dinosaurus ben die wacht op post, naar een kantoor moet gaan om een enveloppe open te mogen scheuren, om uitgelegd te krijgen hoe de app en de cardreader werkt en dat ik al helemaal niet wil wachten tot één van de zeer gewaarde medewerkers tijd voor mij heeft. Ik vind dat niet zo knaB.

De bank zet in op digitalisering van de dienstverlening.
Het is inderdaad tijd ING. Hoog tijd.

Als het maar niet te laat is!

Waarschuwing aan ING: de blockchain technologie komt er aan!! Hoed u.

Veeleisende Jan

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Geef een reactie