Deur 16

Hij was met vakantie geweest, wat afstand nemen van de arbeidsmarkt. Ik haalde hem op, de dag dat het grondpersoneel van Schiphol staakte. Na heel veel achter zo’n stapel koffers sjokkende korte broeken, kwam hij daar aan. Zónder koffer. Stakend grondpersoneel is slecht nieuws voor de bagageband.

Veel extra tijd aan de géén-koffer-balie zeker omdat hij zijn bagage“tag” niet meer had, dat geeft weinig hoop op de nabezorging. Mijn opmerking dat die tag toch altijd achter op je boardingpas is geplakt was raak. Wat denk je? Toch een tag. “Oh, maar dan ga ik even terug”. Tsja, laat dat nou niet mogelijk zijn beste zwager.

Wat te doen? We togen naar de informatiebalie en een dame (was het een zus van Ellie Lust?) stuurde ons naar ……… deur 16.

Er zijn in je leven altijd wel dingen die je, terugkijkend, anders had willen doen. Gewoon even opnieuw voor het dilemma staan om een nieuwe keuze maken. Er komt bij jou zeker wat boven drijven. In sommige situaties heb je gewoon ongezond verstand gebruikt, had ik het maar anders gedaan. Had ik maar een deur 16 hiervoor. Terugspoelen, opnieuw afspelen, effe opnieuw beginnen. Deur 16.

Ik gok dat je er nog nooit van gehoord hebt, deur 16 stelt je in staat om weer opnieuw in de bagagehal te komen, weliswaar na grondige controle dat je geen schorriemorrie bent. En toen: voordat het tagnummer zijn dienst kon bewijzen vond hij zijn koffer terug, gewoon op een andere band. Alles opgelost.

Ik had onlangs een vervelende ervaring, ik had te maken met iemand die zijn afspraken niet nakwam. Ik vind dat verschrikkelijk en onbegrijpelijk, het raakte me. Natuurlijk heb ik wel een keer of 16 nagedacht of ík wel goed zat, of het terecht was, of het misverstand misschien aan mijn zijde lag. Leer me kennen, dat was zéker niet zo. Die ander dus kwam zijn afspraken niet na. En als hij nou bereid zou zijn geweest zijn ego te temmen, wat zou ik hem dan graag (eventueel via mevrouw Lust) deur 16 aan willen bieden. Terugspoelen, opnieuw afspelen, effe opnieuw beginnen.
Deur 16. Een andere band? Opgelost.

Ga volgende keer eens kijken op Schiphol.

En jouw deur 16?
Ga er af en toe eens doorheen.

Groet

Jan

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email