Data Privacy heeft met de inwerkingtreding van de Europese AVG in 2018 een hoge aandacht gekregen. De nieuwe e-Privacy Verordening die we verwachten in 2020 gaat een minstens zo grote storm veroorzaken. Data Protection Officer zijn is één van mijn rollen. Ik houd mij hierbij bezig met de impact en maatregelen op de dagelijkse bedrijfsvoering van een onderneming. Toepassing van regelgeving zonder de bedrijfsactiviteiten te blokkeren, maar nog liever werken aan Data Privacy om je reputatie te versterken. Dagelijks ondernemerschap eist veel aandacht op. Het risico dat Data Privacy verminderd aandacht krijgt of heeft gekregen is alom aanwezig. In mijn DPO rol en op basis van een lange business ervaring en veel gezond verstand ben ik graag van dienst om Data Privacy belangen op een passende wijze aandacht te geven. Samen beoordelen óf en op welke manier er aanpassingen of maatregelen nodig zijn. Hoe kan ik je, als buitenstaander, helpen? Denk aan een Quick Scan om de naleving van AVG te beoordelen, heb je voldoende maatregelen getroffen of ….. nog beginnen misschien? Ik denk graag mee of ben graag je (tijdelijke) DPO. En mocht de nood hoger zijn, een DPO EHBO bij een datalek rol is me op het lijf geschreven, bel me, ik ben er zó.
Het plezier van netwerken Ik was 20 jaren lang als interimmanager, zelfstandig ondernemer. Geen werkgever die je een zekerheid bood (wat dat ook moge zijn) maar na iedere opdracht afhankelijk zijn van wie jou de volgende opdracht zou geven. En dan graag precies aansluitend op de vorige. Geen sinecure.Lange opdrachten zijn in die zin geweldig maar ook funest voor het bemachtigen van de volgende. Want was je ondertussen wel blijven werken aan je netwerk. Het antwoord is een volmondig ja. Ik heb geen dag (niet één) zonder gezeten, het is me altijd gelukt. Het aangaan en onderhouden van voor mij belangrijke contacten was mijn grootste plezier. Netwerken is daarvan het bijproduct. En altijd werk hebben zijn de vruchten. Workshop Die jaren zijn voorbij, het interimmanager zijn is over. En nú, nu bestaan mijn huidige activiteiten eigenlijk alleen nog maar uit netwerken, weliswaar in diverse verschijningvormen. Bovendien heeft het enthousiasme, plezier en inzicht dat ik hiermee heb opgebouwd mij aangezet tot het geven van workshops in netwerken. Netwerken, hoe doe je dat? En vooral, hoe krijg je er plezier in? Creativiteit, verrassende kansen en inspiratie. Het is mijn visie, het is mijn verhaal, een bijzonder verhaal over hoe een bal rolt. Graag laat ik je zien hoe ik al die jaren ben omgegaan met mijn contacten. Hoe deed en doe ik dat? Hoe beleefde ik daar zo’n plezier aan? En hoe vond ik er de tijd voor? Een workshop geef ik graag aan groepen, klein of wat groter of aan jou alleen. Natuurlijk zit daar verschil in maar het uitgangspunt is altijd een grote mate van interactiviteit. We bereiden het vóór en er is nazorg. Indien gewenst begeleid ik je daarna graag om het netwerken voor jou tot een succes en als het even kan, een plezier te maken.  Stuur me a.u.b. een mail als je geïnteresseerd bent. Ik zie er naar uit. Reactie van Linda: “De workshop van @janvandenbrand Het plezier van netwerken, was leerzaam en vol met handige tips. En inderdaad, Jan kan zijn kracht, de wijze waarop hij netwerkt goed overbrengen en aan laten sluiten bij de behoefte van zijn cursisten. Zijn insteek, ‘ netwerk juist als het niet ‘moet’ …..leuk, leerzaam en inspirerend!”
Theatersport als teambuilding Wat is Theatersport? De kunst van het loslaten. Het is Improvisatietheater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plaatse in seconden tijd verzinnen. De omstanders of het publiek geven aan wat de locatie is, het dilemma of b.v. de relatie tussen de spelers. En die spelen onmiddellijk een korte scene die aansluit met wat het publiek aangeeft. Nadenken heeft geen zin, gewoon doen, kijk maar waar je uitkomt in de scene. Controle heb je niet want voor je het weet stuurt één van de medespelers het verhaal een andere kant uit. En jij reageeert daar zonder aarzelen weer op. En wat brengt het? Het bevrijdt je van alles wat je die dag bezighield, het team komt los en overschrijdt veel grenzen van schroom. De meest prachtige scenes ontstaan. Vertrouwen krijgen dat er zonder voorbereiding voldoende stof is en er van alles in je opkomt, zie maar waar je uitkomt. De ander reageert er weer op. Waarom? De vraag is terecht. Het brengt  vertrouwen dat je met lef en onbevangenheid  voorbereiding kunt loslaten, het komt wel goed.
Het begeleiden of voorzitten van een (zakelijke) bijeenkomst in de vorm van dagvoorzitterschap of het leiden van een round table discussie is iets dat mij enorm boeit. Ik ben graag met een groep mensen in contact en sta graag vóór de groep. Begeleiding door een relatieve buitenstaander kan een belangrijke waardetoevoeging zijn aan een dergelijke bijeenkomst, die de formele leiding in staat stelt zich als deelnemer te gedragen. Ik mocht deze rol al vaker vervullen. Bel me voor nadere informatie.