Knipsel
Bedrijfsadviseur, te zien als een informele commissaris, een vorm van business counseling. Gaan voor “the best interest” van een onderneming, meer nog van de ondernemer en de mens achter de ondernemer zonder op zijn of haar stoel te zitten, laagdrempelig dus. In deze rol ben ik er voor overleg, raad of toezicht, de ondernemer staat niet alleen. Ik denk mee, houd de vinger aan de pols, strategisch en tactisch kijken naar de genoemde belangen, de frisse blik, kansen en mogelijkheden zien. Vanuit vertrouwen, samenwerking, onafhankelijkheid en geinformeerd zijn.
Misschien neem ik geen genoegen met het eerste antwoord en vraag ik door, ik wil me graag laten overtuigen en de ondernemer scherp houden. Een rol die zich tekent door beschikbaar zijn en niet zozeer door doen. In het geval van bedrijfsopvolging kan mentorschap een logisch element voor de nieuwe bedrijfsleiding zijn. Het laten excelleren van de (mens) ondernemer is mijn belangrijkste drijfveer. Mijn stijl tekent zich door energie en enthousiasme.
Misschien wel de meest boeiende constatering is dat luisteren, aandacht geven, vragen en praten met anderen de meest krachtige manier is om een ander zichzelf te laten ontdekken. Zichzelf de antwoorden te laten geven, prachtig. Wanneer jij de ruimte krijgt (in deze van mij) om over jouw verhaal of kwestie te vertellen, is de oplossing of het inzicht vaak al dichtbij. De omstandigheden zijn vertrouwen, veiligheid en ruimte zonder als gespreksgenoot zelf iets op te eisen. Het luisteren en de scherpe vraag zorgen voor de aandacht, ruimte en inzicht.
Ik sta hier enorm voor open, het komt steeds meer op mijn pad. Dat kan een zakelijke of een persoonlijke setting zijn. Een rol ten opzichte van een ondernemer of manager als sparringpartner, meedenker, brainstormer, inspirator en creator. Een rol om er te “zijn” voor die, misschien wel eenzame, ondernemer of manager. Maar in een andere setting is het vergelijkbaar, een persoonlijke samenkomst om die ruimte te geven in de privé situaties van de ander. Ik heb knotsgekke, keileuke ideeën om hierover samen iets te doen, maar weet me ook te vinden om samen eens een kop koffie te drinken. Misschien ga je uitvinden waar het bij jou echt om gaat. Ben zeker voorbereid op die vraag van mij.
Samen nadenken, brainstormen, out-of-the-box denken. Zo begint een plan, een idee en ik doe graag mee. Het fascineert me wat je samen kunt creëren en dan start je wat mij betreft met vrij denken, zonder grenzen of belemmering, daar buigen we ons later over. Ik noemde op deze website al mijn deelname aan de Impulsgroep waar we dit als groep steeds doen, maar bovenal zijn mijn jarenlange werkervaring, energie en enthousiasme de ingrediënten om samen iets tot stand te brengen. Het is aan jou.
Energie en enthousiasme te over, het zijn voor mij geen schaarse elementen! Niets is mooier dan op basis van onze eigen ervaringen en verhalen dit door te geven aan elkaar, steek het vuurtje bij de ander aan, laat de bal rollen en het is ongelooflijk wat hier uit kan ontstaan, zie eens waar die bal terecht kan komen. Je moet gaan zien wat er mogelijk is. En hoe doe je dat dan? Bel me eens.