Krijg ik jou mee?

Krijg ik jou mee.Ik ben een enorme liefhebber van fietsen. Mijn Ferrarirode Pinarello racefiets wordt door mij vertroeteld en op zondagmorgen is het vaste prik:  de weg op! Dit weekend een variant, andere dingen te doen op zondag dus ik koos om de zaterdagmiddag er aan te geven.

Harde wind maar daar zit ik niet zo mee. Op een gegeven moment fietste ik een collega renner voorbij, jawel! Zoals dat dan wel eens gebeurt, hij “pikte aan” en bleef in mijn kielzog rijden, lekker profiteren van de luwte. De bumperklever versie op de fiets eigenlijk maar deze levert zeker geen ergernis op, wel even opletten als de voorman de neus leegt natuurlijk. Na wat kilometers scheidden in letterlijke zin onze wegen weer, hij rechts, ik rechtdoor. Een collegiale groet als afscheid. Mooi.

Ik kreeg hem even mee.

Dat bracht mijn gedachten onmiddellijk enkele weken terug. Ik was in Ulvenhout en woonde een lezing bij van Financials meet Financials (www.financialsmeetfinancials.nl), initiatief van Manon Janssen (twitter @Manon_Janssen) en Joost van Beek (twitter @4JAInterimBreda). Het ontmoeten van een aantal onbekende en, bij verrassing, bekende collegae doet zo’n avond voor mij op voorhand al slagen. Het thema van de avond was: “wat is jouw unieke talent?”. Nou moet je nooit stoppen met zoeken dus ik had me aangemeld en was benieuwd wat de avond zou brengen. Kees Gabriëls was de spreker.

Kees Gabriëls schreef het boek “de talentmanager” (www.detalentmanagers.nl) en Kees zegt in zijn Twitter bio onder andere:  indringende lezingen. En dat heeft hij in Ulvenhout, bij mij althans,  zeker voor elkaar gekregen. Ik moest weliswaar even wennen aan zijn vertelstijl maar misschien moest ik zelf even op gang komen na een drukke dag. Hij kreeg me al snel op het puntje van mijn stoel. Wat is jouw unieke talent en kun je dat neerzetten in één woord, een motto dat de rode draad vormt voor jou, één woord dat jouw stijl typeert, zakelijk en privé. Ik geef het je te doen!

Kees heeft de groep aan het werk gezet en liet ons in een zo hoog mogelijk tempo opschrijven, zonder al teveel na te denken (kwam dat even goed uit), de dingen die jij goed kunt of kent.

Hier is mijn rijtje: hard werken, fietsen, overtuigen, verrassen, helpen, grote lijn, oplossen, opleveren, enthousiast vertellen, uitzoeken, uitleggen, schrijven, toneel, afspreken, het verschil maken, iets duidelijk maken.
De volgende stap: Wat is je grootste ergernis? Dat leverde bij mij “grootspraak” op.
En na nog een soort meditatie oefening: schrijf op wat jij denkt dat jouw motto is. Ik had er op dat moment twee: enthousiast maken en inspireren.

Na een één-op-één met Kees, iedereen was toehoorder, wisten allen aan tafel tot dat ene woord te komen, met hulp van Kees. Zeer uiteenlopende uitkomsten: stuurman, vader, vaste waarde, puzzelaar, coach, vooruit helpen. Soms kostte het meer dan 10 minuten om het in die één-op-één duidelijk te krijgen.

Bij mij waren we geloof ik in anderhalve minuut klaar: meekrijgen.
Wat mij betreft doen enthousiast maken en inspireren ook mee maar de afspraak was één woord. Meekrijgen dus.

Ik kon en kan me er goed in vinden en vind bevestiging daarin. Ik zal altijd proberen anderen enthousiast te krijgen door zelf enthousiast te zijn, ik zal altijd proberen te inspireren door uitlatingen en eigen voorbeelden. Ik probeer mensen te winnen voor mijzelf en mijn overtuiging. Leg dat vooral niet uit als het negatieve gelijk-willen-hebben of eigenwijs-zijn (dat verafschuw ik zelfs) maar zie het als het positieve meekrijgen.

Ik heb er van geleerd.
Ik heb mezelf eigenlijk meegekregen.
Bedankt Kees.

Krijg ik jou mee?

De fietser van gisteren kreeg ik in ieder geval mee.

Enne….. ik heb mijn bio aangepast, een keer raden…

Wat is jouw woord?

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Geef een reactie