Spoachen

Ik wil je graag nog eens vertellen over mijn rol als Spoach en het Spoachen..
Wat is Spoachen eigenlijk?

Kopje koffieEen eigen bedenksel.
Een verbastering van de Engelse leenwoorden sparring en coaching.
De Nederlandse betekenis die ik aan spoachen geef:
door middel van het luisteren naar en het gesprek met elkaar de gesprekspartner aanzetten tot nadenken, zijn/haar geest slijpen en hem/haar daarmee vooruit helpen en begeleiden.

De afgelopen jaren heb ik met zeer velen gewoon gezellig koffie gedronken of wat gegeten. Je praat  met elkaar en staat open voor de ervaringen van de ander. Super, je gaat altijd “rijker” naar huis, zelfs als ik de rekening heb betaald!
De kracht van het gesprek is zó groot.

Wat is mijn bedoeling?

Op zoek gaan naar jouw eigen wijsheid !!
Met jou spoachen.
Naar je luisteren, praten, scherpe vragen stellen, jou inspireren, vooruit helpen,
ervaringen delen en daarvan leren.
Vakinhoudelijk of persoonlijk.
Het spectrum is breed.

Tot wie richt ik mij?
Tot mijn vakgenoten, de zelfstandige interim manager of finance professional. Maar ook niet-vakgenoten (zelfstandigen, dienstverbanders) die behoefte hebben om op een informele, vrije wijze “bij te praten” over hun ideeën, zorgen, plannen of ontwikkelingen. Of misschien zonder echte aanleiding het waardevol vinden tot inspiratie te komen. Ik richt me ook tot anderen die de stap om zich te laten coachen erg groot vinden maar toch eens graag “tegen iemand aan praten”.

Waarom zou je dit doen?
Ik zie je al denken: “Waar heeft hij het over? Ik heb geen probleem”. Prima, beter van niet. Zie het als een toevoeging op je eigen inspiratie, zie het als een waardevol contact waar je wat uit kunt halen, waar je rijker van wordt. Om je te helpen bij deze gedachtevorming vermeld ik onder aan deze pagina enkele suggesties en voorbeeldsituaties.
Wat mij betreft zijn er een oneindig aantal mogelijke aanleidingen.

Hoe gaan we spoachen?
Wat vind jij prettig? We zouden samen een kop koffie of een glas wijn kunnen drinken in een passende gelegenheid, misschien een sateetje erbij? Dat zien we wel. Een keer of enkele keren, zeg het maar.
Of als je liever gaat wandelen, ben ik toch je wandelspoach! Laten we vooral een relaxtheid creëren en….het mag gezellig zijn. Trouwens ik fiets ook…!

Wat kost spoachen?
Ik heb geen idee, hoe kan ik nou weten wat het jou gebracht heeft? Jij bepaalt of het je heeft geholpen en jij betaalt wat jij het waard vindt. Als dat níets is, even goede vrienden, gaan we gewoon nog een keer, als je het anders waardeert zie ik het wel. Waardebepaling achteraf, PWYW (pay what you want!). Enne…. laten we kennismaken, the drinks are on me! Ik investeer graag in je (trouwens: misschien steek ik er veel van op en ben ik geïnspireerd door jou!)

Als je deze niet zo gebruikelijke formule lastig vindt dan spreken we iets anders af. Of als je vooraf de vrijblijvendheid wilt hebben, laat maar weten, het laatste wat ik wil is dat je er een drempel in ziet. Mijn insteek is helpen, ik doe het graag, ik doe het pretentieloos, ik ben graag met je in contact, ik sta alleszins open voor een gesprek. Ik ga vooral veel luisteren.

Jij bedient het gas- en rempedaal (ik heb hooguit een handremmetje!).
Lijkt het je wat? Laat het me weten dan maken we een afspraak.

Tot spoach.
Jan.

DEEL DIT ARTIKEL

Geef een reactie