Help! Hulp?

Ik had het voorrecht om onlangs gedurende wat weken vakantie te vieren. Thuiskomen met een kater “waarom is dit nu allemaal weer voorbij?” hoort erbij. Maar daarna de schade in de mailbox overzien! Die was dit jaar wel erg groot. Ik kan je zeggen dat er zich een behoorlijke ramp voltrekt, en in toenemende mate.

Phishing mails, valse berichten, veel prijzen en cadeaubonnen gewonnen, vreemde rekeningen, al mijn bankpassen een keer of wat geblokkeerd en een boete van CJIB van € 490,–. Een mengeling van misdaad en agressieve marketing?

Ik geef een letterlijk voorbeeld van een mail met factuurbijlage:

Uw maandelijkse factuur van KPN

Beste meneer/mevrouw janenwilhelmienvandenbrand@kpnmail.nl

Het totaalbedrag is €550,00.
Het factuurbedrag wordt automatisch afgeschreven op of omstreeks de datum vermeld op de factuur. U kunt uw factuur bevestigd.
KPN Klantnummer: 5848518

KPN Services B.V.
mede handelend onder de naam KPN,
statutair gevestigd te Utrecht, KvK 62393945.

Oké, het klopt, ik ben KPN klant. En ik betaal iedere maand aan KPN, pakweg € 60,–
Die € 550,– laat je dan wel even schrikken, maar zowel de rare, foute inhoud als de afzender  …@acountryroseflowershop.com zijn duidelijk genoeg.
Bijlage niet openen, weg met die mail.

Het volgende schrikmoment was de mail van het CJIB.

Te hard gereden op 17 augustus 2016. 130 waar het 100 mag.
Trajectcontrole X2. Boete € 490,–.
Nou ben ik braaf, op de weg althans, toch sluit ik niet uit dat……….
Maar wacht even: het CJIB stuurt toch nooit mails, bovendien op de datum van overtreding was mijn auto in Engeland inclusief ikke zelf.
Dus, weg die mail, niet klikken.

De mailbox stroomt verder over van de geblokkeerde bankpassen en gewonnen prijzen. 68 van deze meest criminele mails. Let vooral op diegenen die unsubscribe bovenaan in hun mail zetten, want als je dat doet…..

Aan de afzender
 “Hufter, klojo, tuig van de richel, gajes.
Wie denk je wel dat je bent dat je zomaar bij mij binnendringt.
Hoe dom ben je wel niet om mij zo dom in te schatten als je zelf bent.
Hoe kun jij leven met zo’n laag gedrag, een misdadiger ben je.
Hoeveel kun je incasseren denk je?

Help!
Jan

Beste afzender

In het voorgaande vloog ik even uit de bocht en sprak je aan op je zogenaamde Human Doing. Maar nader beschouwd: wat heb jij een talent, zeg. Ik ben bereid dóór je Human Doing heen te kijken naar jouw Human Being.

Jouw gedrag vind ik fout, maar ik denk dat je van binnen een mooi mens bent. Met je doelen, dromen en verwachtingen. Als je kinderen hebt, dan weet ik zeker dat je zielsveel van hen houdt. Jouw ouders vinden jou waarschijnlijk de allerliefste.

Ik zou wel kennis met je willen maken. Praten over dat talent van jou. Je ondernemendheid, je durf, je organisatievermogen én wat je wilt bereiken in het leven. Natuurlijk geef ik je dan feedback op hoe je dit nú probeert te verwezenlijken, het gaat niet om schuld maar om verantwoordelijkheid. Zullen we jouw capaciteiten omzetten in positivisme? Kun jij dan misschien een nieuw pad uitstippelen? Ik zie dat je het kunt, je hebt alles in je.

Klaar om wat te incasseren? Voel jezelf uitgenodigd.
En hoe kunnen we elkaar dan vinden eigenlijk?
Ach, je hebt mijn e-mailadres natuurlijk 😊

Overigens (en het is echt waar), terwijl ik dit schrijf stuurt Amanda mij een mail:
“een hoopvolle toekomst ligt binnen jouw handbereik”.  Straks maar even Amanda antwoorden op promo@deco1.cf. Nota bene de landcode van de Centraal Afrikaanse Republiek.

Hulp?
Jan

DEEL DIT ARTIKEL

Geef een reactie