Lef

De meest opzienbarende vacature die ik de laatste jaren tegenkwam?

Gezocht: een klootzak. Ik vraag me af of hier geen sprake is van discriminatie want is een klootzak een man of kan het ook een vrouw zijn? Maar hoe heet ze dan? Ik begreep dat er een sales medewerker werd gezocht, eentje die de voet tussen de deur zet?

Toen ik vandaag op LinkedIn uit nieuwsgierigheid zocht naar iemand die zich zo durft te noemen vond ik hem niet. Weinig lef hoor.

Maar wat vond ik wel???!!!
De meest exotische functies komen voorbij. Sommige heel mooi, andere jeuken nogal.

Regelmatig zie ik directeur, owner of founder voorbijkomen, niet heel opvallend maar wél als je dit zegt als zzp-er/éénpitter. Heb je het nodig om indruk te maken? Je owned jezelf, je bent je eigen directeur maar dat zijn we eigenlijk allemaal.

Er komen enorm veel coaches voorbij, de mindset & action coach die ik zag viel wel op.

De creatieve dagdromer en de sprookjesverteller niet minder, je moet het maar durven om jezelf zo te noemen.

De netwerker, de inspirator, de verbinder, dat gaat al iets meer jeuken moet ik zeggen.

De creatieveling, de vlogger en met name de loopbaanregisseur kwam je 10 jaar geleden toch nog niet tegen.

De innovator, de kwartiermaker en de pionier hebben inmiddels ook hun plek opgeëist. De baanbreker moet nog even uitleggen wat hij doet wat mij betreft en de troubleshooter mag aangeven waar hij op schiet.

Misschien een idee dat de bouwer gaat samenwerken met de stadsmaker, ik denk dat de transitiedoener hier wel mee kan helpen. En als er dan nog extra inzet nodig is dan maar even bellen met beschikbaar.

De meest opvallende die ik tegen kwam was de vonkjes-verkoper. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik deze (steek)vlam ken en om die reden vind ik het heel erg mooi.

En waarom houdt me dit nu even bezig?

Dit gaat natuurlijk over mezelf. Want wat staat er bij mij?

Even terug in de tijd.
Het was eens Business Expert Shared Service Centers. Nog altijd een zeer belangrijke fase waarbij het benoemen van je eigen specialiteit zo cruciaal is. Het heeft me geen windeieren gelegd.

Daarna werd het Interim manager en Business Partner.
Mmhh, wat minder specifiek, eigenlijk weet je niet wat voor vent ik ben.

Onlangs veranderde ik het in Business Partner. Nog vager.
En misschien is Business Partner de vlucht naar een naam om iets wat het werkelijk is te verbergen.

Ik bewonder de namen die mensen aan zichzelf geven, de manier waarop ze duidelijk maken wie ze zijn en waar ze voor staan, soms is daar lef voor nodig.
En eerlijk: ik ben durf en lef aan het verzamelen om te zeggen wie ik ben.

Geef je me nog wat tijd?

Jan

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Geef een reactie