De ruimte leeg laten?

Het is de goede tijd van het jaar om even wat minder om handen te hebben. Zojuist terug van een reis van 6 weken was het zelfs al een beetje de gewoonte om niet badend in het zweet wakker te worden van die nieuwe werkdag. De beste tijd van het jaar dus voor andere dingen, het voelt als vrij hebben. En toch..

De afgelopen twee weekenden met vrienden op stap geweest. Het voelde als iets enorm waardevols. En dan…

Vanmorgen veel aandacht besteed aan het uitwerken van een strategie meeting van vorige week, ik doe nog wel wat hoor. Het voelde als de tijd geven aan iets dat telt. Verder ermee…mooi

Als je altijd ging voor resultaat. Als je altijd om 06.00 je bed uitging om na een snelle boterham in de auto te stappen of, zoals de laatste jaren, vaak op je thuiswerkplek aan de slag te gaan, als je altijd genoot van het bezig zijn met diverse dingen, hoe vreemd is het dan om leegte te ervaren. Hoe vreemd om op maandag je platanen te snoeien. Alles het gevolg van een keuze die gemaakt moest worden en die ik maakte, en toch…, maar dan…., verder ermee…. Plotseling tijd te over. Is het dan leegte of noem je dat ruimte?

Ruimte waarvoor eigenlijk? Voor iets anders?
Natuurlijk zou ik een succesvol broodbakker kunnen worden, er dreigt een groot tekort aan brood- en koekenbakkers, dus waarom niet? Maar ja, heel Holland bakt al, waarom zou ik daar dan aan beginnen?

Ik zou mezelf op de lijst van Spitzenkandidaten kunnen manoeuvreren, wie weet welke mooie functie er dan voor mij in het verschiet ligt, beetje reizen binnen Europa. Maar ja, voor je het weet kiezen de bobo’s boven je, toch weer een ander en ben jij niet zo spitz meer, dat blijven ondoorgrondelijke processen nietwaar. Het overkomt de beste Timmerman(s).

Tsja reizen, daar zeg je zo wat. En als ik mij nu eens zou bekeren tot SGP-er, mooie reizen maken die heren op leeftijd. Zou ik kans maken denk je om bij hun VOE de politiek in verre buitenlanden te bevorderen? De leeftijd heb ik wel. Nee, ik doe het niet want die kerels zijn niet voor vrouwen in hun gelederen en ik ben daar juist wél van. Bovendien, voor je het weet kom je zo’n klokkenluider tegen.

Beter dicht bij huis blijven, Jan. Wat dacht je van leraar, dan ben ik de komende 30 jaar verzekerd van werk. Lekker veel vakantie of is het te clichématig om daarover te beginnen? Ouders stappen al snel naar de rechter om zo’n opmerking en dan ben ik mijn vakantietijd kwijt. No way.

Zo heb ik veel nagedacht, ruimte zat.
– Ruimte om eikenprocessierupsverwijderaaropzichter te worden, mmmh …. zou kunnen maar is ook niet meer dan een seizoensbaantje.
– Ruimte als CEO bij een multinational misschien, niet slecht, de topinkomens hebben de politieke aandacht, mooi toch, beter dan mijn huidige tobinkomen. Van zakgeld naar een zak geld?

Weet je, ik ben er niet uit.
Het kostte me moed om tegen LinkedIn te zeggen dat ik beschikbaar ben in overleg.
Maar geen stoom-en-kokend-water project a.u.b.

Hoe zou het zijn om de ruimte leeg te laten of de leegte ruimte te geven?
Er is nog genoeg te snoeien.

Tijd zat om over na te denken.

Fijne zomer voor iedereen.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Geef een reactie